Viimeisimmät urheilu-uutiset

NHL-mestaruus meni Chicagoon

Stanley Cupin voiton tänä vuonna vei Chicago Blackhawks. Tampa Bayta vastaan pelattu ottelu päättyi lukemiin 2-0 ja näin Blackhawks varmisti itselleen seuran kuudennen Stanley Cupin. Viimeisin oli vuodelta 2013, mutta kotikaukalossa joukkue on saanut ratkaista mestaruuden viimeksi 1938.

Samalla peräti kolme suomalaista jääkiekkoilijaa nousi Stanley Cupin voittajien joukkoon, sillä Kimmo Timonen, Antti Raanta sekä Teuvo Teräväinen pelaavat kyseisessä joukkueessa. Heistä Timonen päätti uransa tähän otteluun, joten voitto oli hänelle erityisen liikuttava hetki. Myös Teräväinen teki historiaa voittamalla finaalisarjan pistepörssin.

Juoksukisoissa riitti vauhtia ja ruotsalaismenestystä

Viikonloppuna 13.-14.6.2015 Paimiossa juostiin perinteinen Jukolan viesti. Päivällä juostun Venlojen viestin vei nimiinsä ruotsalainen Domnarvets GoIF, jättäen toiseksi Alfta ÖSA OK:n ja kolmanneksi Järla Orienteringin. Ensimmäinen suomalaisjoukkue SK Pohjantähti jäi niukalla kuuden sekunnin erolla neljänneksi. Miesten Jukolan viestin voitto meni tänä vuonna Kristiansand OK:lle. Toiseksi sijoittui Halden SK ja kolmanneksi Kalevan rasti.

F1-legendan kamppailu

Michael Schumacher heräsi koomasta vuosi sitten lasketteluonnettomuuden jäljiltä. Hänen tilastaan ei ole julkisuuteen paljon tietoa annettu: vaikeasti vammautunut ”Schumi” käy läpi kuntoutusta ja hänen terveydentilansa on omaisten mukaan kohentunut jatkuvasti. Tässä on kuitenkin otettava huomioon vamman vakavuus, ja kuntoutuminen tulee edelleen viemään paljon aikaa.

Vaikka vammasta ei ole annettu tarkempia tietoja julkisuuteen, on helppoa päätellä, että kyseessä on todennäköisesti vakava aivovaurio.

Huuhkajien uudet tuulet

Huuhkajien päävalmennuspestistä hävityn Unkari-ottelun jälkeen potkut saanut Mixu Paatelainen saattaa saada seuraajakseen ulkomaalaisvahvistuksen, ainakin jos Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alajaa on uskominen. Vielä ei ole tiedossa, tuleeko maajoukkueeseen väliaikainen ratkaisu ennen pidempiaikaisen valinnan tekoa. Se kuitenkin on varmaa, että suuria muutoksia on tapahduttava, jotta suomalainen maajoukkue jalkapalloilu saataisiin nostettua seuraavalle tasolle.