Rähinää MTV:llä
MTV:n YT-neuvottelut päättyivät jälleen huonoihin uutisiin. Yhteensä 82 ihmistä joutuu jättämään työnsä, minkä lisäksi 18 henkilötyövuotta vähennetään eläke- yms. järjestelyin. Määrä pystyttiin pitämään alle sadassa sillä, että jäljelle jäävä henkilökunta tinkii työehdoistaan. Uutistarjonnan määrä pyritään pitämään entisellä tasollaan, ja ainoastaan työtavat tulevat muuttumaan mm. mobiiliuutisoinnin myötä. Näin ollen tavallinen katsoja ei muutoksia todennäköisesti tule huomaamaan.Talousongelmien perimmäisiksi syiksi MTV:llä kerrotaan, että maksu-tv on tuottanut suuria tappioita kuin myös muutoin huonot liiketoimintamallit. Jos haluat maksullisten urheilulähetysten sijaan lukea uutisia, voit tehdä sen lukemalla artikkelin Viimeisimmät urheilu-uutiset.
Tähti on poistunut keskuudestamme
Taru Sormusten Herrasta -trilogiassa Sarumania näytellyt Sir Christopher Lee on kuollut kunnioitettavassa 93 vuoden iässä. Lee teki pitkän uran näyttelijänä ja esiintyi jo 50-luvulla Draculana ja teki myös roolin Tähtien Sota -elokuvissa. Uransa aikana hän ehti tekemään n. 300 elokuva- ja televisioroolia. Lee teki uraansa suurella sydämellä ja rakasti näyttelemisen lisäksi myös musiikkia ja kirjoittamista. Erikoisuutena suomalaisten näkökulmasta voisi mainita, että Lee oli mukana Talvisodassa Suomen puolella 30 muun brittisotilaan kanssa.
Show must go on
Jos haluat esimerkin omistautuneisuudesta, niin Dave Grohl on siinä hyvä esimerkki: Foo Fightersin keulakuva tippui Göteborgin keikalla lavalta, mursi toisen jalkansa, mutta jatkoi konsertin loppuun asti. Grohl soitti ja lauloi samalla kun lääkäri sitoi hänen jalkaansa. Konsertti soitettiin loppuun, ja keikan jälkeen Grohl vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. Myöhemmin Grohl laittoi Facebookiin röntgenkuvan katkenneesta pohjeluustaan.
Sipilän hallitus
Suomeen kevään vaaleissa valitut kansanedustajat muodostivat uuden hallituksen 29. Toukokuuta 2015. Pääministeri Juha Sipilän mukaan nimetty hallitus on Suomen 74. ja sisältää kolme puoluetta: Keskustan, Kokoomuksen sekä Perussuomalaiset.Poikkeuksena edelliseen hallitukseen on ministerien määrä, joka edellisessä hallituksessa oli 17, kun nykyisessä on kolme vähemmän eli 14. Kuusi edustajaa on Keskustan riveistä, kun taas Kokoomukselta ja Perussuomalaisilta edustajia on neljä kummastakin.Tiukat linjaukset alusta astiHallitusneuvottelut etenivät suhteellisen mutkattomasti ja puolueet löysivät nopeasti selkeän päälinjan, josta Sipilä on saanut kehuja. Perussuomalaiset halusivat vähentää maahanmuuttokiintiötä, mutta eivät saaneet tahtoaan läpi; sen sijaan muita muutoksia liittyen ulkomaalaisiin ja maahanmuuttoon on tulossa. Esimerkkinä EU-alueen ulkopuolelta tulevat opiskelijat joutuvat tulevaisuudessa maksamaan lukukausimaksuja. Myös suuri linjaus tehtiin sen suhteen, että EU-kriisin hoitoon ei enää anneta valtion kassasta enempää tukea.Hallitusta on ehditty jo kiittelemään nopeasta toimenpiteisiin alkamisesta. Toki, niin kuin politiikassa aina, myös soraääniä on kuulunut. Erityisesti hallituksen päätös opintotukien poistamisesta toisen tutkinnon opiskelijoilta on aiheuttanut närää. Opiskelijat ovat pitäneet kovaäänisen kampanjan muutoksia vastaan ja laittaneet sosiaaliseen mediaan kuvia nykyisistä kansanedustajista, jotka ovat tehneet vaalikiertueellaan lupauksen olla tekemättä muutoksia opiskelijoiden tukiin. Hallituksen säästölinja tulee osumaan opiskelijoiden lisäksi myös työttömiin, eläkeläisiin sekä lapsiperheisiin, mikä aiheuttaa kritiikkiä kansan keskuudessa.
Mikä on tulevaisuuden suunta?
Uuden hallituksen haasteet tulevat olemaan mm. siinä, että uusia ydinvoimalupia tullaan hakemaan nykyisen hallituksen aikana. Olkiluoto 1:n ja 2:n ydinvoimaluvat nimittäin vanhenevat 2018. Lisäksi ydinjätteen loppusijoituspaikasta on päätettävä viimeistään vuonna 2016.Selvää on se, että nykyisen hallituksen tavoitteena on auttaa innovaatioiden luomisessa. Tätä toivotaan edesauttavan sen, että koulutusta digitalisoidaan, ja jo ala-asteesta lähtien opetetaan digitaalisen median hallitsemisen taitoja. Tulevaisuudessa nämä taidot tulevat varmasti olemaan vieläkin suuremmassa merkityksessä kuin nykyisessä yhteiskunnassa. Se, miten ja kuinka nopealla aikataululla tämä saadaan toteutettua käytännössä, jää nähtäväksi.Sipilän hallituksen ohjelma ei varsinaisesti tue esimerkiksi metsien suojelua tai muutenkaan ota niin kattavasti huomioon ympäristönsuojelua. Tämä tietenkin ärsyttää niin Vihreitä kuin myös esimerkiksi Greenpeacen edustajia, jotka haluaisivat mm. luopua turpeesta energiamuotona, kuin myös suojella metsiä avohakkuilta. Myös tuulivoimakiintiötä pienennetään, mikä voidaan tulkita niin, että uusi hallitus alkaa panostaa ydinvoimaan ja muihin ympäristönsuojelijoiden mielestä enemmän ympäristöä kuluttaviin energialähteisiin, antaen Suomen tuulivoimatuotannon jäädä näillä näkymin sikseen. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan hallitus lähtee ympäristöasioita viemään, kuin myös se, miten leikkaukset alkavat vaikuttaa tavalliseen kansaan.